Kurssit 2021-2022

Kesän harjoitukset Linnanpuistossa ke klo 18.00-19.30

Vanajan Sudet järjestää Linnanpuistossa alkeiskurssin keskiviikkoisin klo 18.00-19.30. Kurssi kestää 1.6.-10.8.2022. Kurssimaksu on 20 euroa. Ensimmäinen kokeilukerta on ilmainen. Ikäraja on 18 vuotta. Varusteiksi tarvitset ulkoliikuntavaatteet ja suojaavat hanskat tai rukkaset. Ilmoittaudu mukaan vanajansudetry@gmail.com

Vanajan Susien jäsenten kesäharjoitukset pidetään samaan aikaan Linnanpuistossa, eli keskiviikkoisin klo 18.00-19.30.

Viikinkitaistelu torstaisin klo 19.30-21.30

Harjoitukset pidetään Nummen koululla, urheilusalin yläparvella (Kylätie 24 Hämeenlinna) to 2.9.2021 lähtien aina toukokuun loppuun 2022 asti. Kurssin hinta on vasta-alkajille 100 euroa.

Viikinkitaistelun peruskurssilla pääset syventymään 1000-vuotta vanhoihin taistelutaitoihin. Pääasiallinen aseemme on yhden käden viikinkimiekka. Tutustumme myös keihään, kirveen, väkipuukon ja kilven käyttöön. Harjoittelemme niin kilpamiekkailua (HEMA) kuin historian elävöittämistä taistelunäytöksiä varten. Alkuvaiheessa tutustumme miekkailun perusteisiin ja lajin turvalliseen toteuttamiseen käyttäen seuran puumiekkoja.

Viikinkimiekkailussa kehität erinomaisesti yläkropan liikkuvuutta ja kehon koordinaatiota. Kahden tunnin treenien jälkeen lupaamme, että hiki virtaa ja kroppa kiittää.

Alkuvaiheessa tarvitset sisäpelikengät ja -vaatteet sekä juomapullon. Pidemmälle edettäessä voit tehdä hankintoja oman kehittymisen
mukaisesti. Autamme varusteiden hankinnassa.

Peruskurssin käyneet harjoittelevat viikinkitaistelua samaan aikaan salin toisessa päässä.

Lisätietoja sisällöstä ja ilmoittautuminen Timo Paloposki timo.paloposki(at)gmail.com

Historiallinen miekkailu maanantaisin klo 19.30-21.30

Harjoitukset pidetään Nummen koululla, urheilusalin yläparvella (Kylätie 24 Hämeenlinna) ma 30.8.2021 lähtien aina toukokuun loppuun 2022 asti. Uusien harrastajien kurssimaksu on 100 euroa.

Historiallisen miekkailun harjoituksissa keskitytään eri aikakausien miekkailuun. Pääpaino on 1400-luvulla eläneen Fiore dei Liberin kirjoittamaan kamppailukirjaan. Kirjassa "Fior di Battaglia", eli Taistelun kukka, opetetaan taistelua tikarin, pitkämiekan, keihään ja varsikirveen kanssa. Kurssilla keskitymme kahden käden pitkämiekan monipuoliseen käyttöön sekä sapelin, viikinkimiekan yms. välineiden käyttöön.

Harjoituksiin tulee ottaa mukaan vähintään sisäliikuntaan soveltuvat vaatteet ja jalkineet sekä juomapullo. Lainamiekkoja on hyvin vähän, joten kurssille tulijoiden on hyvä ottaa mukaan n. 130 cm pitkä keppi (esim. harjanvarsi). Jos omistat omia miekkailuvarusteita, otathan ne mukaasi. Harrastuksen jatkuessa annamme ohjeita ja autamme varusteiden hankkimisessa.

Lisätietoja sisällöstä ja ilmoittautuminen Timo Paloposki timo.paloposki(at)gmail.com

HUOM! Vanajan Sudet järjestää seuran viralliset treenit maan hallituksen ja terveysviranomaisten kulloisiakin linjauksia seuraten.

Miekkailijoiden tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

1. Miekkailua ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden
oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
2. Jokainen harjoittelee omalla vastuulla.
3. Harjoituksissa pyritään välttämään lähikontaktia aina kun se on mahdollista.
4. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen harjoitusten
5. Jokainen käyttää omaa miekkaa (ota mukaan muovi- ja metallimiekka), kilpeä sekä keihästä. Toisen varusteita ei lainata.
6. Harjoituksissa pidetään hanskat koko ajan kädessä ja suosimme miekkailumaskin käyttöä mahdollisimman paljon.
7. Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.
8. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai gambesonisi
sisään.