Kurssit 2020-2021


Kesätreenit 2020

Vanajan Sudet aloittaa seuran viralliset kesätreenit maan hallituksen ja terveysviranomaisten linjauksia seuraten. Seuran hallitus on päättänyt yksimielisesti, että ulkotreenit aloitetaan vastuullisesti ke 3.6.2020 klo 18-20 Hämeen linnan pihalla. Alkuvaiheessa treenit järjestetään kerran viikossa keskiviikkoisin klo 18-20 (säävarauksella).

Viikinkimiekkailijoiden tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

1. Miekkailua ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden
oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
Jokainen harjoittelee omalla vastuulla.
2. Harjoituksissa noudatetaan alle 50 hlö:n kokoontumisrajoitusta.
3. Harjoittelu tapahtuu kesäkuun alusta elokuun loppuun ulkotiloissa Hämeen
linnan pihassa.
4. Harjoituksissa pyritään välttämään lähikontaktia. Alkuvaiheessa ei treenata olleenkaan tikareilla, seaxseilla eikä lyhyillä kirveillä, koska turvavälien pitäminen ei onnistu näillä aseilla.
5. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen harjoitusten
kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.
6. Jokainen käyttää omaa miekkaa (ota mukaan muovi- ja metallimiekka), kilpeä sekä keihästä. Toisen varusteita ei lainata.
7. Harjoituksissa pidetään hanskat koko ajan kädessä ja suosimme alussa miekkailumaskin käyttöä.
8. Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.
9. Sylkemistä taistelukentällä tulee välttää.
10. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai gambesonisi
sisään.

Viikinkitaistelu

Viikinkitaistelun peruskurssilla pääset syventymään 1000-vuotta vanhoihin taistelutaitoihin. Pääasiallinen aseemme on yhden käden viikinkimiekka. Tutustumme myös keihään, kirveen, väkipuukon ja kilven käyttöön. Harjoittelemme niin kilpamiekkailua (HEMA) kuin historian elävöittämistä taistelunäytöksiä varten. Alkuvaiheessa tutustumme miekkailun perusteisiin ja lajin turvalliseen toteuttamiseen käyttäen seuran puumiekkoja.

Viikinkimiekkailussa kehität erinomaisesti yläkropan liikkuvuutta ja kehon koordinaatiota. Kahden tunnin treenien jälkeen lupaamme, että hiki virtaa ja kroppa kiittää.

Alkuvaiheessa tarvitset sisäpelikengät ja -vaatteet sekä juomapullon. Pidemmälle edettäessä voit tehdä hankintoja oman kehittymisen
mukaisesti. Autamme varusteiden hankinnassa.

Kurssimaksu on 100 euroa. Se kattaa harjoittelun syyskuun alusta toukokuun puoliväliin Nummikeskuksen liikuntasalin toisessa kerroksessa (osoite Kylätie 24, Hämeenlinna). Ensimmäinen harjoituskerta on lajiin tutustuville ilmainen. Mukaan pääsee myös kurssien alettua. Kurssimaksu maksetaan Vanajan Sudet ry:n tilille FI38 5680 0020 3601 82 ja viitenumero on 1960 ja eräpäivä pikaisesti.

Lisätietoja sisällöstä ja ilmoittautuminen Timo Paloposki timo.paloposki(at)gmail.com

Pitkämiekkailu

Historiallisen miekkailun harjoituksissa keskitytään 1400-luvulla eläneen Fiore dei Liberin kirjoittamaan kamppailukirjaan. Kirjassa "Fior di Battaglia", eli Taistelun kukka, opetetaan taistelua tikarin, pitkämiekan, keihään ja varsikirveen kanssa. Kurssilla keskitymme kahden käden pitkämiekan monipuoliseen käyttöön.

Harjoituksiin tulee ottaa mukaan vähintään sisäliikuntaan soveltuvat vaatteet ja jalkineet sekä juomapullo. Lainamiekkoja on hyvin vähän, joten kurssille tulijoiden on hyvä ottaa mukaan n. 130 cm pitkä keppi (esim. harjanvarsi). Jos omistat omia miekkailuvarusteita, otathan ne mukaasi. Harrastuksen jatkuessa annamme ohjeita ja autamme varusteiden hankkimisessa.


Kurssimaksu on 100 euroa. Se kattaa harjoittelun syyskuun alusta 2020 toukokuun puoliväliin 2021 Nummikeskuksen liikuntasalin toisessa kerroksessa (osoite Kylätie 24, Hämeenlinna). Ensimmäinen harjoituskerta on lajiin tutustujille ilmainen. Mukaan pääsee myös kesken kauden. Kurssimaksu maksetaan Vanajan Sudet ry:n tilille FI38 5680 0020 3601 82 ja viitenumero on 1973 ja eräpäivä pikaisesti.

Lisätietoja sisällöstä ja ilmoittautuminen Joni Karjalainen aldarion90(at)gmail.com