Kurssit 2023 - 2024

Puolalaisen historiallisen sapelin peruskurssi tiistaisin klo 18.30- 20.00.

Harjoitukset järjestetään Kotikolon liikuntasalissa (osoite: Saaristenkatu 13-15A, Hämeenlinna) ti 5.9. lähtien. Peruskurssi kestää 10 harjoituskertaa. Kurssimaksu on uusille harrastajille 40 euroa syksyn osalta.


1500 luvulta periytyvää puolalaista sapelin tyylisuuntaa kutsutaan ristiin leikkauksen taiteeksi. "Puolalaisista tuli niin uskomattoman taitavia miekkailijoita kaarevalla miekalla, ettei mikään muu kansakunta voinut verrata heitä tässä taiteessa. He kutsuivat sitä ristiin leikkauksen taiteeksi, koska ristin muotoon muodostettiin leikkauksia ja torjuntoja." Ristiinleikkausleikkaustaide perustui yksinkertaisiin ja dynaamisiin yhdistelmiin ylä- ja alaleikkauksista, jotka suoritettiin vasemmalta oikealle ja käänteisesti ristikuvioon. Tämän tyyppiset täydellisyyteen hallitut leikkaukset suorittivat sekä hyökkääviä että puolustavia tehtäviä, haavoittaen voimakkaasti tai kääntäen vihollisen leikkauksia.


Harjoittelussa käytetään tylsiä teräksisiä tai muovisia sapeleita. Tämä miekkailun tyylisuunta on nopeaa ja liikkuvaa. Kevyen aseen vuoksi laji sopii kaikille yli 16-vuotiaille. Puolalainen sapeli kehittää koko kehon liikkuvuutta, koordinaatiota ja kuntoa.¨


Alkuvaiheessa tarvitset sisäpelikengät ja -vaatteet sekä juomapullon. Pidemmälle edettäessä voit tehdä hankintoja oman kehittymisen mukaisesti. Autamme varusteiden hankinnassa.

Lisätietoja sisällöstä ja ilmoittautuminen Timo Paloposki timo.paloposki(at)gmail.com

Viikinkimiekkailun peruskurssi torstaisin klo 18.30- 20.00.

Harjoitukset järjestetään Nummikeskuksen liikuntasalin katsomossa (osoite: Kylätie 24, 13500 Hämeenlinna) ti 7.9. lähtien. Peruskurssi kestää 10 harjoituskertaa. Kurssimaksu on uusille harrastajille 40 euroa syksyn osalta.


Viikinkimiekkailun peruskurssilla pääset syventymään 1000-vuotta vanhoihin taistelutaitoihin. Pääasiallinen aseemme on yhden käden viikinkimiekka. Tutustumme myös keihään, kirveen, väkipuukon ja kilven käyttöön. Harjoittelemme niin kilpamiekkailua (HEMA) kuin historian elävöittämistä taistelunäytöksiä varten. Alkuvaiheessa tutustumme miekkailun perusteisiin ja lajin turvalliseen toteuttamiseen käyttäen seuran puumiekkoja.


Viikinkimiekkailussa kehität erinomaisesti yläkropan liikkuvuutta ja kehon koordinaatiota.Alkuvaiheessa tarvitset sisäpelikengät ja -vaatteet sekä juomapullon. Pidemmälle edettäessä voit tehdä hankintoja oman kehittymisenmukaisesti. Autamme varusteiden hankinnassa.

Lisätietoja sisällöstä ja ilmoittautuminen Timo Paloposki timo.paloposki(at)gmail.com

HUOM! Vanajan Sudet järjestää seuran viralliset treenit maan hallituksen ja terveysviranomaisten kulloisiakin linjauksia seuraten.

Miekkailijoiden tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

1. Miekkailua ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden
oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
2. Jokainen harjoittelee omalla vastuulla.
3. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen harjoitusten
4. Jokainen käyttää omaa miekkaa (ota mukaan muovi- ja metallimiekka), kilpeä sekä keihästä.
5. Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.
6. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai gambesonisi
sisään.